Vilka utbildningar är mest lämpliga om jag vill arbeta med bistånd och utvecklingsfrågor?

En akademisk utbildning inom ett relevant ämne är grunden för att kunna arbeta inom bistånd. I dag finns många utbildningar med inriktning på globala studier, utvecklingssamarbete och internationella utvecklingsfrågor. Den typen av utbildning är förstås relevant, men andra utbildningar kan vara minst lika relevanta. Många som arbetar med utvecklingsfrågor har examen från något av de bredare utbildningsprogrammen som till exempel civilekonom, jurist eller civilingenjör och har på ett eller annat sätt riktat in sina studier mot internationella frågor.

Med en kandidatexamen uppfyller du oftast de formella kraven, men de flesta som anställs har magisternivå på sina studier. Om du vill arbeta internationellt är nästan alltid masternivå ett krav.

Både generalister och specialister efterfrågas. Det viktiga är att du läser in dig och blir riktigt bra på det du vill arbeta med. Utvecklingsfrågor är oerhört komplexa och det krävs att du är insatt. Vilket specifikt ämne som är bra att vara inriktad mot ändrar sig över tid. Det är viktigt att också komma ihåg att breda språkkunskaper ofta är ett krav i kombination med ämneskunskaper.

Sida Kommunikationsenheten (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.