Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Partnerskap med Sida i Uganda?

Vi jobbar med ett projekt som stödjer 7000 småbrukaren in Uganda att etablera "woodlots" med inhemska arter. Träden börjar blir tillräckligt stora att ta ut för timmer men det verkar som det finns ingen hållbar marknad för denna typ av timmer i Uganda. Vem på Sida skulle vi kunna ta kontakt med för att diskutera möjligt stöd till samarbetspartners i Uganda för att utveckla en sådan marknad?
Claire

Kommentarer

 • Hej Claire,

  Tack för ditt inlägg!

  Sida hänvisar i första hand till ForumCiv som förmedlar bidrag från Sida till utvecklingsprojekt som syftar till att stärka det civila samhället och som genomförs i partnerskap mellan svenska och lokala organisationer. Läs mer och vänd dig direkt till ForumCiv.

  I databasen för Sidas stöd till civilsamhällets organisationer (CSO) kan du hitta detaljerad information om de tusentals insatser som Sida genomför i samarbete med de strategiska partnerorganisationerna (SPO), det vill säga de svenska CSO som har ett långsiktigt avtal om ett fördjupat samarbete med Sida. Om du söker på Uganda i CSO-databasen kan du se vilka Sida-stödda projekt/organisationer som är verksamma i Uganda just nu.

  Sida har strategiskt partnerskap med ForumCiv och 14 andra organisationer. Du kan läsa mer om dessa typer av strategiska partnerorganisationer och vilka det är här: https://www.sida.se/Svenska/Samarbetsparter/aktorsgrupper/Civila-samhallet-organisationer/Stod-till-svenska-strategiska-partnerorganisationer/.

  Vi rekommenderar att undersöka möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss, i annat fall föreslår vi att du kontaktar ambassaden i Kampala för mer information (ambassaden.kampala@gov.se).

  Sida har även vissa direktstöd till lokalorganisationer i samarbetsländer. Håll gärna utkik på vår hemsida, under Utlysningar kan du hitta aktuella ansökningar.

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten
 • Jag vill kontakta Sida Association i Uganda
  Kenneth
 • Hej Kenneth,

  Sweden Abroad hittar du kontaktuppgifter till svenska ambassaden i Uganda.

  Hälsningar
  Elisabeth Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.