Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utbyte med Tanzania

Hej
Fysioterapeutbildningen på Umeå universitet har haft ett Linnaeus-Palme utbytesprogram, som tog slut för några år sedan, med Fysioterapeututbildningen i Moshi- Tanzania. Vi har haft kontinuerligt utbyte med dem efter det. Nu vill vi på Umeå universitet fortsätta med att utbilda lärarna på masters- och doktorandnivå, något som efter frågas av kollegerna I Tanzania. För dem är en höjd akademisk nivå en förutsättning för att utveckla fysioterapeutprogrammet på kandidat-, masters- och doktorandnivå och något som efterfrågas av Tanzanias utbildningsväsen Vi är intresserade av ett formellt utbyte och även av möjlighet till stipendier för masterstudier och ev doktorandstudier. Här är några frågor som vi skulle vilja ha svar på
1.Hur går vi tillväga för att få ett formellt samarbete mellan Fysioterapienheterna vid våra universitet där syftet är att utveckla rehabilitering i ett brett perspektiv.
2. Beträffande Mastersstipendier så är Umus mastersprogram i fysioterapi inte listat bland de utbildningar som utländska studenter kan söka. Hur går vi tillväga här för att komma med på den listan? Ser att flera program vid Umeå universitet är listade, även vid Medicinska fakulteten, som vi tillhör.

Tacksam om jag kunde får komma i kontakt med er, gärna via mobil initialt. Mitt mobilnummer är 070-595 53 24-
Med vänlig hälsning

Gunnevi Sundelin
professor i fysioterapi
Umeå universitet
e-post: gunnevi.sundelin@umu.se
Gunnevi Sundelin

Kommentarer

 • Hej Gunnevi

  Tack för dina frågor.

  En del av det dina frågar om verkar vara saker du bör vända sig till sitt eget universitet om. Moshi University inte är samarbetspartner för Sida.
  Sida stödjer bilateralt forskningssamarbete med Tanzania, men vad som ingår i samarbetet utgår från de lokala universitetens behov, och inte från önskemål från svenska universitet. De universitet Sida samarbetar med är UDSM, ARDHI och MUHAS. Om deras tanzaniska samarbetspartner tillhör något av dessa universitet blir det deras tanzaniska partners uppgift att bearbeta universitetsledningen där, för att lyfta behoven av forskarutbildning inom fysioterapi. Det skall tilläggas att Sidas forskningssamarbete endast rör utbildning på doktorandnivå, och i undantagsfall MSc-nivå, inte kandidatnivå.

  Vänligen,
  Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.