Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Svenskt bistånd till Republiken Kongo (Kongo-Brazzaville)?

Hej,

Jag har kollat på Openaid och Sidas hemsida och hittar ingen information om svenskt bistånd till Republiken Kongo (Kongo Brazzaville). Går inget svenskt bistånd dit? Hur kommer det sig isåfall?

Tack på förhand,
Hälsar Anton
Anton

Kommentarer

 • Hej Anton,

  Tack för din fråga!

  Sverige har bilateralt utvecklingssamarbete med 35 länder i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa. Dessutom har Sida regionalt utvecklingssamarbete i Afrika, Asien, Mellanöstern och Nordafrika samt Europa och stödjer organisationer som bidrar till fattigdomsbekämpning globalt. Flera länder får dessutom humanitärt stöd. Vilka länder och strategier som Sida arbetar med bestäms av regeringen, via Utrikesdepartementet.

  Historiskt har Sida haft visst stöd i landet, men Republiken Kongo (Kongo-Brazzaville) är för närvarande inte ett land vi har ett bilateralt utvecklingssamarbete med och det har sedan 2014 inte gått något bistånd dit. Det kan bero på att Sida genom globala strategier (ex. humanitära) inte bedömt att behov för insatser föreligger och/eller att Sidas samarbetspartners inte har ansökt om stöd till projekt i Republiken Kongo.

  Du kan finna tidigare stöd till landet via Openaid.se. Det senaste stödet är från 2014.

  Hoppas du fått svar på dina funderingar!
  Sida Kommunikationsenheten
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.