Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan jag få stöd till att öppna ett företag i Kosovo?

Hej

Jag har lite funderingar ev öppna ett företag i Kosova samt skapa arbetstillfällen i landet samt utveckla. Min fråga är kan man få nåt bidrag för detta eller nåt stöd.

Har lite ideer om detta som jag gärna tar med er.
Ilir

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg!

  Sida ger inte direktfinansiering till privata sektorn men kan samverka med näringslivet t ex i så kallade ”Public Private Development Partnerships”, där en tredje part som t ex ett FN-organ eller en enskild organisation (ickevinstdrivande) är genomförandepart. Du hittar mer information här.

  Vi har också utlysningar, så kallade Challenge Funds, där företag, vanligtvis mindre sådana, kan svara på utlysningar kring innovativa lösningar på utvecklingsutmaningar. Du hittar information här.

  Om det är speicifikt land du är intresserad av, som i detta fall Kosovo, är ett tips att höra av sig till den svenska ambassaden på plats. För att höra om det finns några möjligheter till samverkan eller om ni kan få råd kring den lokala kontexten.

  Utvecklingssamarbetet styrs av strategier som beslutas av regeringen, områden och resultat måste vara i linje med dem. Du hittar länkar till strategierna och information om vårt arbete i Kosovo här.

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.