Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Starta ett projekt i Gaza

Jag bor just nu I Gaza och har upplevt ett stort problem efter sista kriget maj 2021. Efter kriget har Gaza fått ekonomiska donationer från många länder, vilket jag tycker är en tillfällig lösning och inte på långsiktig. Istället att få pengar i hand, har jag tänkt på att starta ett projekt som visar vilka kunskaper och kompetenser de unga har i Gaza. Det gäller mest digitala lösningar, design och e-marknadsföring. Projektet är för att nå alla arbetsgivare i alla länder utanför Palestina. Projektet kommer att erbjuda Gaza-kreatörers tjänster med hög kvalitet mot bra priser.

Jag har möjlighet att skicka mer detaljer och förstudie för projektet men tänkte först se intresse. Aya Alashi heter jag, och är svensk medborgare. Pluggar distans på Umeå universitet och är intresserad att jobba samtidigt och vill kunna hjälpa min folk i Gaza. Har redan erfarenheter från Sverige och kan skicka mitt CV vid behov.
Aya Alashi

Kommentarer

 • Hej Aya.

  Tack för ditt inlägg och engagemang.

  Sida stödjer liknande projekt i Gaza läs mer här:
  Ola i Gaza tjänar pengar online – tack vare projekt finansierat av Sida | Sida

  Sida genomför inte själva biståndsprojekt, utan vi finansierar och följer upp det arbete som våra samarbetsorganisationer gör. Vi rekommenderar att du undersöker möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss.
  I första hand hänvisar vi till ForumCiv. De förmedlar bidrag från Sida till utvecklingsprojekt som syftar till att stärka det civila samhället och som genomförs i samarbete med svenska och lokala organisationer. Läs mer och kontakta ForumCiv direkt.Svenska partnerskapsprogrammet | ForumCiv

  Du kan också söka efter de svenska civilsamhällesorganisationer (CSO) som har ett långsiktigt avtal om ett fördjupat samarbete med Sida. Vi har en databas med detaljerad information om de tusentals insatser vi genomför med svenska CSO:er Om du till exempel söker på Gaza i CSO-databasen kan du se vilka Sida-stödda projekt och organisationer som är verksamma i Palestina just nu. CSO (sida.se)

  Sida har så kallat strategiskt partnerskap med ForumCiv och 14 andra organisationer. Du kan läsa mer om dessa typer av strategiska partnerorganisationer och vilka det är här: Så samarbetar Sida med civilsamhället och organisationer | Sida
  Sida har även vissa direktstöd till lokalorganisationer i samarbetsländer. Håll gärna utkik på vår hemsida, under Utlysningar | Sida kan du hitta aktuella ansökningar.

  Lediga tjänster på Sida finns här Lediga jobb | Sida

  Lycka till!


  Vänligen,

  Karin Kommunikationsassistent
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.