Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jag vill jobba med SRHR (sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter), hur gör jag?

Hej!

Jag vill jobba med SRHR (med ALLT det innebär!) och utvecklingsarbete inom detta i framtiden. Jag tänker plugga till barnmorska och antagligen ytterligare en master/magister inom folkhälsovetenskap eller sexuell hälsa. Är detta nog för att jobba med SRHR på Sida eller annan biståndsorganisation (som sakkunnig eller annat), eller krävs det mer utvecklings-specifika utbildningar? Vad kan ni rekommendera att man jobbar med/engagerar sig inom för att kunna jobba med detta i framtiden? Och kommer ens kliniska färdigheter uppskattas?

Allt gott!
Malin
Malin

Kommentarer

 • Hej Malin,

  Vad roligt att du är intresserad av internationellt arbete inom hälsa-SRHR! De utbildningar som du hänvisar till, bland annat att studera till barnmorska, är mycket relevant i vårt arbete. Även om vi inte arbetar kliniskt så är kunskapen mycket värdefull i programmering och dialog med våra partners och andra givare.

  Förutom universitetsutbildning måste du ha erfarenhet av att ha arbetat i fält – gärna i något av Sidas samarbetsländer. Beroende på tjänst så bör du ha minst 2-3 års fälterfarenhet. Många unga börjar sin internationella karriär med att arbeta som JPO (junior professional officer) för något FN-organ. UNV är ett annat program som kan vara lämpligt. Då det är barnmorskans och sjuksköterskans år i år satsar Sida särskilt på barnmorskor och just nu ligger det ute ett flertal sådana tjänster på vår hemsida. Vi uppmuntrar dig att gå in och titta på dem för då får du en idé om vad som krävs.

  Lycka till med dina studier!

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.