Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Söka biståndsmedel för ny sjukvårdsklinik i Elfenbenskusten

Didier Drogba's Foundation (grundades 2007) är initiativtagare till att bygga sjukvårdskliniker (health centers) i flertalet afrikanska länder med start i Abidjan, Elfenbenskusten. Syftet är att erbjuda fri sjukvård och omsord till utstötta kvinnor och barn, som hamnat vid sidan av ett näst intill obefintliga sociala skyddsnät. Arbetet med kliniken är påbörjat och en hel del inventarier har donerats av svenska företag och organisationer. Med hjälp av Didier Drogba har vi direktkontakt med nyckelpersoner i Elfenbenskustens regering. Stiftelsen "Didier Drogba's Foundation" är dessutom sanktionerad av FN. Jag skulle vilja veta vad kriterierna är för ett SIDA stöd och hur man i så fall går tillväga för att ansöka.
Zachary Ribic

Kommentarer

 • Hej Zachary!.

  Sida kan inte ge finansiellt stöd på individnivå eller för privata projekt. Men vi samarbetar med många organisationer som arbetar inom området.

  Vi har en databas för Sidas stöd till det civila samhället som du hittar här: https://cso.sida.se/

  I databasen kan du se de insatser som Sida genomför i samarbete med våra strategiska partnerorganisationer, det vill säga de svenska civilsamhällesorganisationer som har ett långsiktigt avtal om ett fördjupat samarbete med Sida.

  Om du söker på Elfenbenskusten kan du se vilka Sida-stödda projekt och organisationer som är verksamma i Elfenbenskusten just nu. På så sätt kan du undersöka möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss.

  Här kan du läsa mer om våra olika samarbetsformer och hur du kan samarbeta med oss.

  Vänliga hälsningar
  Catherine

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.