Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Har Sida projekt i Kopparbältet i Zambia?

Hej!
Jag undrar om ni planerar eller har ett projekt i Murundi utanför Mufulira Zambia? har precis kommit hem därifrån och läst på här om era projekt, så min undran är om något av era projekt kommer utföras i denna region ? Det finns stora behov av allt i denna by. Vi hjälper till med en skola i denna by genom vänners organisation.
Finns stora planer på att utveckla denna skola till yrkesskola samt en barnby för föräldrar lösa barn. Men denna by skulle verkligen bli hjälpt av om något av era projekt kom till denna by som är hårt drabbade av fattigdom och sjukdom etc
Bara en sådan sak som erat el projekt med solceller skulle ju förändra en hel del.
Eller en dröm vore om ett samarbete av något slag skulle kunna genomföras.
Åsa

Kommentarer

 • Hej Åsa,

  Vad roligt att höra att ni stöttar ett projekt i Kopparbältet i Zambia!

  Sida stöttar, genom ambassaden i Lusaka, en rad partnerorganisationer i landet för att genomföra insatser för att minska ojämlikheter och stärka motståndskraft hos fattiga människor, öka respekten för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer, samt bidra till att skapa en miljö- och klimatmässigt hållbar och inkluderande ekonomisk utveckling.

  I just Kopparbältet stöttar vi yrkesutbildning för mekaniker i Ndola, hållbar jordbruksutveckling genom organisationerna Musika, IDE, SNV och DAZ, ökad tillgång till finansiella resurser genom organisationen FSDZ, samt ett projekt med Diakonia (https://www.diakonia.se/) för att ge medborgare ökade möjligheter att påverka beslutsfattande, kräva transparens och ansvarsutkrävande, och få del av naturresurserna i sin omgivning. Dessutom är företagen inom Beyond the Grid Fund Zambia (www.bgfz.org), som förser människor med förnybar el till ett lågt pris, aktiva i hela landet. Du får gärna kontakta ambassaden (ambassaden.lusaka@gov.se) eller dessa organisationer direkt för mer information och dialog.

  Hoppas du fått svar på din fråga!
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.