Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur ser jag det svenska biståndet uppdelat per land?

Hur kan jag hitta en enkel och tydlig överblick över det svenska biståndet uppdelat per land?  Jag menar hur mycket pengar som går till olika sektorer och kanske en lista över de största enskilda biståndsprojekten i landet ifråga.
Jens

Kommentarer

 • Hej Jens,

  Tack för din fråga!

  Sida har utvecklat informationstjänsten Openaid.se på uppdrag av Utrikesdepartementet i enlighet med transparensgarantin. På Openaid hittar du till vem, för vilka och när biståndsmedel betalats ut och vad resultaten blivit. Där presenteras och visualiseras öppna data med hög detaljnivå för största möjliga insyn i biståndet.

  Genom tjänsten kan du få en tydlig överblick över hur det svenska biståndet fördelats per land. Du kan sedan välja landet du är intresserad av och där se hur mycket biståndsmedel som betalats ut till respektive sektor och de största biståndsprojekten (på Openaid kallat aktiviteter) inom sektorerna.

  På startsidan kan du även välja att se hur det svenska biståndet är fördelat på andra sätt, så som olika typer av mottagare, ansvariga myndigheter, organisationer eller sektorer.

  För närvarande finns Openaid på svenska och engelska. Under språksymbolen ser du vilket nuvarande språk som används på webbplatsen. Genom att klicka på symbolen längst upp i högra hörnet kan du växla språk. Under samma symbol kan du även byta valuta och växla mellan SEK eller USD.

  Vänliga hälsningar,

  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.