Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad görs för miljö och klimat i Palestina?

Jag ser på hemsidan att Sverige stöder ett antal åtgärder för att förbättra miljön i de palestinska områdena med bl.a. byggande av reningsverk. Hur kan man få information om hur det arbetet går ? Jag har nyligen tagit del av information om hur både industri- och hushållsutsläpp går orenat ut i Medelhavet, med stora skador på miljö och djurliv längs hela vägen dit. Tydligen saknas reningsverk även i Nablus och Tulkarm, städer med i alla fall en viss industri. Vad kan man göra för att lyfta den frågan ?
Tomas

Kommentarer

 • Hej Tomas,

  Tack för ditt inlägg!

  Rening av avfallsvatten i området ingår i Världsbankens infrastrukturprogram som bl.a. Sverige stödjer. Via det digitala verktyget openaid.se kan du se hur mycket och vilket typ av stöd som gått till Palestina respektive år samt genom vilka aktörer och till vilka sektorer.

  Mer information finns i den senaste strategirapporten för Palestina. Du hittar även rapporter från tidigare år här. Rapporten inkluderar en beskrivning av resultatområdet miljö och klimat.

  För att lyfta frågan kan du alltid engagera dig i nätverk/organisationer som arbetar med sakfrågan! Du kan engagera dig genom någon av våra samarbetsorganisationer eller genom paraplyorganisationen ForumCiv som är en plattform för civilsamhället och samarbetar med lokalorganisationer i över 70 länder. Läs mer om hur du engagerar dig här.

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.