Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bistånd till privatperson?

Hej,

Jag har en nära vän i Tanzania. Hon är ensamstående mamma utan jobb. Genom åren har jag hjälpt henne ekonomiskt för att hon ska kunna ge mat till sin dotter samt ge henne möjlighet att gå i skolan. Numera har jag inte möjlighet till detta. Hur kan hon få ekonomisk hjälp av Sida? Kan hon kontakta er i Tanzania på något vis? Jag vet inte hur annars jag ska lyckas hjälpa henne. Tacksam för svar.

Mvh
Jeanette
Jeanette

Kommentarer

 • Hej Jeanette,

  Tyvärr kan Sida inte ge finansiellt stöd på individnivå eller för privata projekt. Men vi samarbetar med många organisationer som arbetar inom området.

  I databasen för Sidas stöd till svenska civilsamhällets organisationer (CSO) kan du hitta detaljerad information om de tusentals projekt som Sida genomför i samarbete med våra strategiska partnerorganisationer (SPO), det vill säga de svenska CSO som har ett långsiktigt avtal om ett fördjupat samarbete med Sida. Om du söker på ett land i CSO-databasen kan du se vilka Sida-stödda projekt/organisationer som är verksamma där.

  Sida har strategiskt partnerskap med ForumCiv och 14 andra organisationer. Du kan läsa mer om dessa typer av strategiska partnerorganisationer och vilka det är här: https://www.sida.se/partner-till-sida/civilsamhallet-och-organisationer.

  Vi rekommenderar att undersöka möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss.

  Lycka till med att hitta den hjälp du söker!
  Fredrik

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.