Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan vi söka stöd för solenergi för sjukhus i Ngandanjika i Demokratiska republiken Kongo?

Hej Sida,

Jag hjälper för närvarande en NGO i DRC vid namn Projet Ditunga. Vi har ett nybyggt sjukhus som öppnade tidigare i år i Ngandanjika, ett avlägset område i Congo. Då det inte finns elnät i denna delen av landet använder vi ’off-grid electrification’ för våra projekt. För tillfället har vi inte tillräckligt med solpaneler och batterier etc. för att täcka sjukhusets energibehov. Jag vill väldigt gärna diskutera ett partnership med Sida för detta projekt. Vart kan jag vända mig för att diskutera i mer detalj?

Med vänliga hälsningar,
Patrik Utterstrom 
Patrik Utterstrom

Kommentarer

 • Hej Patrik,

  Tack för ditt inlägg!

  Sida hänvisar i första hand till ForumCiv som förmedlar bidrag från Sida till utvecklingsprojekt som syftar till att stärka det civila samhället och som genomförs i partnerskap mellan svenska och lokala organisationer. Läs mer och vänd dig direkt till ForumCiv.

  I databasen för Sidas stöd till civilsamhällets organisationer (CSO) kan du hitta detaljerad information om de tusentals insatser som Sida genomför i samarbete med de strategiska partnerorganisationerna (SPO), det vill säga de svenska CSO som har ett långsiktigt avtal om ett fördjupat samarbete med Sida. Om du söker på Demokratiska republiken Kongo i CSO-databasen kan du se vilka Sida-stödda projekt/organisationer som är verksamma i DRC just nu.

  Sida har strategiskt partnerskap med ForumCiv och 14 andra organisationer. Du kan läsa mer om dessa typer av strategiska partnerorganisationer och vilka det är här: https://www.sida.se/Svenska/Samarbetsparter/aktorsgrupper/Civila-samhallet-organisationer/Stod-till-svenska-strategiska-partnerorganisationer/.

  Vi rekommenderar att undersöka möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss.

  Sida har även vissa direktstöd till lokalorganisationer i samarbetsländer. Håll gärna utkik på vår hemsida, under Utlysningar kan du hitta aktuella ansökningar.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.