Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilken bakrund krävs för att jobba på Sida?

Hej! Vilken bakgrund/tidigare karriär krävs för att få jobb på SIDA?
Mikael

Kommentarer

 • Hej Mikael,

  Tack för ditt inlägg!

  Vägarna till att arbeta med utvecklingsfrågor är många. För att arbeta inom UD och Sida krävs i regel avslutade akademiska studier, några års yrkeserfarenhet och erfarenhet från fält. Läs mer om specifika kvalifikationskrav under lediga tjänster.

  Via länkarna nedan kan du läsa mer om tips och råd för att få jobb på just Sida och inom utvecklingssamarbete överlag:

  Vilka utbildningar är mest lämpliga om jag vill arbeta med bistånd och utvecklingsfrågor?

  Att arbeta med bistånd.

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten
  (Uppdaterad )
 • Hej! Använder en väldigt gammal tråd för att fråga hur möjligheterna ser ut för den som har doktorerat och sedan vill jobba på Sida? Alltså, är det en fördel eller nackdel att komma från akademin om drömmen är att jobba med biståndsfrågor?
  Moa
 • Hej Moa.

  Tack för ditt inlägg.

  Gammal tråd men ändå samma svar som tidigare.

  Med en kandidatexamen uppfyller du oftast de formella kraven, men de flesta som anställs har magisternivå på sina studier. Om du vill arbeta internationellt är nästan alltid masternivå ett krav.

  Både generalister och specialister efterfrågas. Det viktiga är att du läser in dig och blir riktigt bra på det du vill arbeta med. Utvecklingsfrågor är oerhört komplexa och det krävs att du är insatt. Vilket specifikt ämne som är bra att vara inriktad mot ändrar sig över tid. Det är viktigt att också komma ihåg att breda språkkunskaper ofta är ett krav i kombination med ämneskunskaper.

  Jobba med bistånd | Sida


  Vänligen,

  Sara
 • Hej! Jag studerar för närvarande en kandidat i globala studier och vill sedan studera en master i mänskliga rättigheter. Jag undrar därför om det alltid är ett krav att ha erfarenhet av att ha arbetat utomlands för att få en tjänst på Sida som är i linje med vad jag studerat? Som till exempel biståndshandläggare eller liknande. Kan det räcka om man har bakgrund av att komma från ett annat land än Sverige (med språkliga och kulturella kunskaper) och om man har några års yrkeserfarenhet från att ha arbetat med utvecklingsfrågor i Sverige bara eller är det omöjligt att få jobb hos er om man inte arbetat utomlands?
  Victoria
 • Hej Victoria,

  Tack för dina frågor.

  Vi som jobbar på Sida har en mängd olika yrkesprofiler och kvalifikationskraven varierar beroende på vilken typ av tjänst som du är intresserad av. Vi rekommenderar att du håller utkik på Lediga jobb | Sida, där kan du läsa mer om specifika kvalifikationskrav för respektive utannonserad tjänst. 

  Läs mer:
  Jobba med bistånd | Sida

  Vänligen,
  Karin Kommunikationsassistent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.