Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ansökan om bistånd för digitalt projekt?

Jag har en idé om en digital tjänst som bygger på att förbättra jämställdhet och digital tillgänglighet i Sverige.

Vilket material vill Sida ta del av vid en ansökan om bistånd?

Finns det konkreta exempel på hur materialet bör utformas och presenteras i sin helhet?
Victor

Kommentarer

 • Hej Victor,

  Vad roligt att du har en projektidé inom detta viktiga område!

  Sida arbetar med internationella utvecklingsfrågor, med många olika typer av aktörer. Läs gärna mer här om Sidas samarbeten.

  För samarbetsförslag och projektidéer hänvisar vi främst till genomförande organisation som Sida samarbetar med, då Sida oftast inte genomför projekten utan stödjer redan etablerade aktörer.

  Sida har bland annat strategiskt partnerskap med ForumCiv och 14 andra svenska organisationer, som ska bidra till att stärka det civila samhället i samarbetsländerna. Här kan du läsa mer om dessa typer av strategiska partnerorganisationer och vilka det är. Vi rekommenderar att undersöka möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss.

  Sida har även vissa direktstöd till lokalorganisationer i samarbetsländer. Vi har också utlysningar, så kallade Challenge Funds, där företag, vanligtvis mindre sådana, kan svara på utlysningar kring innovativa lösningar på utvecklingsutmaningar. Håll gärna utkik på vår hemsida, under Utlysningar kan du hitta aktuella ansökningar. För mer information och riktlinjer om ansökningsförfarandet, se specifik utlysning.

  Hoppas det besvarar dina funderingar!

  Vänliga hälsningar,
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.