Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

389 miljoner kr till Ryssland

Sverige ska fortsätta betala ut 389 mkr till Ryssland trots kriget i Ukraina.
Förstår ni inte att Putin då sparar 389 mkr, som han istället kan lägga på vapen?
Jag anser att ni har blod på era händer.
Jag har kontaktat olika amerikanska myndigheter om ert agerande och bett om att sanktioner införs mot Sverige.
A

Kommentarer

 • Hej A

  Tack för din fråga.

  I Ryssland stödjer vi det civila samhället och de som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter. Det gäller stöd till oberoende medier, demokratikämpar och människorättsförsvarare. Inga pengar kommer att gå till statliga institutioner. Sida följer utvecklingen noga och arbetar intensivt med att anpassa vårt arbete i landet. Våra partners säkerhet är högsta prioritet.

  Samarbetet i Ryssland styrs av regeringens strategi: https://www.regeringen.se/land--och-regionsstrategier/2020/02/strategi-for-sveriges-stod-till-demokrati-manskliga-rattigheter-och-miljo-i-ryssland-20202024/
  Den sammanlagda budgeten för hela strategiperioden 2020-2024 är 324 miljoner kronor. År 2021 var budgeten 70 miljoner kronor.

  Du kan läsa mer om Sidas stöd här
  https://www.sida.se/sida-i-varlden/ryssland


  Vänligen,
  Sara
 • En hel del pengar som går till Putin och maktens hat mot människor det finns inget som kan försvara bistånd till Ryssland, att svara med samma svar oavsett frågor om Ryssland är löjligt det måste finnas någon ansvarig och som tagit beslut att stödja Rysslands krig som kunde svara hur denna människa tänkte.
  Roland
 • Hej Roland I Ryssland stödjer vi det civila samhället och de som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter. Det gäller stöd till oberoende medier, demokratikämpar och människorättsförsvarare. Inga pengar kommer att gå till statliga institutioner.

  Ha en bra dag!
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.