Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

sida

vad är era mål inom sida
liam rehn

Kommentarer

 • Hej Liam

  Tack för din fråga.

  Syftet med biståndet är att minska fattigdom och förtryck i världen. I samarbete med organisationer, myndigheter och företag investerar vi i en hållbar utveckling för alla människor.

  Vi arbetar för en jämställd, hållbar och fredlig värld
  Sida jobbar för demokrati, jämställdhet, ekonomisk utveckling och en hållbar och fredlig värld. Vi räddar också liv och lindrar nöd genom humanitärt bistånd till människor som har drabbats av väpnade konflikter, naturkatastrofer och andra krissituationer.

  Med samarbete, ekonomiskt stöd och kunskap skapar vi tillsammans med våra samarbetsorganisationer bättre förutsättningar för människor som lever i fattigdom och förtryck. Syftet med det svenska biståndet är att ge människor verktyg att själva förändra sina liv, och att bidra till att skapa goda förutsättningar för utveckling.

  Eftersom Sidas samarbetsländer ansvarar för sin egen utveckling så utgår det svenska biståndet ofta från ländernas egen politik för att minska fattigdomen. När de människor som lever och bor i landet är med och utformar arbetet blir resultatet bättre och även hållbart på lång sikt.  Läs vidare här Syftet med biståndet | Sida  Vänligen,
  Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.