Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur går man tillväga för att testa en ide och söka bidrag av Sida?

Guinea, i Väst Africa är i ett stort behov av att kunna kyla sina matvaror med allt vad de innebär samt att ha tillgång till färskt kallt vatten. I Sverige och i de flesta länder så skrotas/destrueras fullt fungerande kylskåp som med all säkerhets skulle kunna användas ett varv till.
Projekt: att starta en insamling av fullt fungerande kylskåp i första hand i Sverige, exportera dessa till Guinea och samarbeta med Guyanska myndigheter om vart behovet av dessa är som störst samt att distribuera dessa till ex avlägsna byar.

Tacksam för svar
Lars

Lars Brandlin

Kommentarer

 • Hej Lars,

  Tack för ditt inlägg och förslag på projekt!

  Guinea är inte ett land Sida just nu har ett bilateralt samarbete med, men några av våra strategiska partnerorganisationer (SPO) har verksamhet i landet.

  För en projektidé hänvisar vi till genomförande organisation eller företag som Sida samarbetar med, då Sida oftast inte genomför projekten utan främst stödjer redan etablerade aktörer. Vi rekommenderar i första hand att kontakta ForumCiv som förmedlar bidrag från Sida till utvecklingsprojekt som syftar till att stärka det civila samhället och som genomförs i partnerskap mellan svenska och lokala organisationer. Läs mer och vänd dig direkt till ForumCiv. Mer information samt vilka de andra strategiska partnerorganisationerna är hittar du här.

  Läs mer om Sidas stöd till partners  eller besök CSO-databasen för att se vilka partnerorganisationer som har projekt i Guinea just nu.

  Vi önskar dig lycka till!
  Sida Kommunikationsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.