Bistånd till Rwanda

Hej!
Enligt uppgifter i media så sponsrar Sverige Rwanda med 250 miljoner!
Samtidigt så sponsrar Rwanda fotbollslaget Arsenal med 350 miljoner!
Hur tänkte ni där?
Skicka en Arsenal tröja till mig För mina skattepengar!
Ovänliga hälsningar Mikael

Kommentarer

 • Hej Mikael,

  Sidas arbete i Rwanda sker enligt den strategi regeringen beslutat om. Vi har inget direkt budgetstöd till Rwanda, alltså öronmärkt stöd som bidrar till statsbudgeten. De samarbeten Sida har med rwandiska staten är ett forsknings- och utbildningssamarbete mellan universitet, ett sysselsättningsprogram samt ett program inom lantmäteriområdet.

  Övrigt bistånd går till det civila samhället och inriktar sig framför allt på att stärka demokrati och mänskliga rättigheter; fri och opartisk media; entreprenörskap och företagande; jämställdhet och miljö och satsningar på de allra fattigaste, framför allt kvinnor och ungdomar. En del av detta bistånd går genom FN-organisationer.

  Om Sverige skulle avsluta sitt stöd till Rwanda skulle det framför allt drabba de mest utsatta och sårbara och de organisationer som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter.

  Vi arbetar av naturliga skäl i några av världens fattigaste och svåraste länder att verka i. På samma sätt som vi arbetar i andra stater med repressiva tendenser som Tanzania och Kambodja, så är vi i Rwanda och stöder de krafter som vill göra landet rättvisare och bättre för befolkningen att leva i.

  Du kan läsa mer om Sveriges bistånd till Rwanda på vår hemsida och fördjupat här på OpenAid.  Där kan du också hitta regeringens strategi och Sidas senaste fördjupade strategirapport.
  Fredrik

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.