Biodla i Somalia

Hejsan !!
Jag tänker åka till Somalia och lära dom fattiga kvinnorna som har barn hur man odlar bin så att dem kan försörja sig själva, så att dem har råd att betala skolan för deras barn. Då leder det till ett bättre samhälle för båda ekonomi och miljö. Finns det någon möjlighet att samarbeta med Sida eller få en projekt 
Mohamed Jamaa Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mohamed,

  Sida genomför inte själva biståndsprojekt utan finansierar och följer upp det arbete som våra samarbetspartners gör. I första hand hänvisar vi till ForumCiv som förmedlar bidrag från Sida till utvecklingsprojekt som syftar till att stärka det civila samhället och som genomförs i partnerskap mellan svenska och lokala organisationer. Läs mer och vänd dig direkt till ForumCiv.

  I databasen för Sidas stöd till civilsamhällets organisationer (CSO) kan du hitta detaljerad information om de tusentals insatser som Sida genomför i samarbete med de strategiska partnerorganisationerna (SPO), det vill säga de svenska CSO som har ett långsiktigt avtal om ett fördjupat samarbete med Sida. Om du söker på Somalia CSO-databasen kan du se vilka Sida-stödda projekt/organisationer som är verksamma i Somalia just nu.

  Sida har strategiskt partnerskap med ForumCiv och 14 andra organisationer. Du kan läsa mer om dessa typer av strategiska partnerorganisationer och vilka det är här: https://www.sida.se/Svenska/Samarbetsparter/aktorsgrupper/Civila-samhallet-organisationer/Stod-till-svenska-strategiska-partnerorganisationer/.

  Vi rekommenderar att undersöka möjligheterna för eventuellt samarbete via någon av de organisationer som har stöd från oss.

  Sida har även vissa direktstöd till lokalorganisationer i samarbetsländer. Håll gärna utkik på vår hemsida, under Utlysningar kan du hitta aktuella ansökningar.
  Fredrik Pressekreterare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.